Gyakornoki programok

Pályázati felhívás az Európai Unió Delegációin szakmai gyakorlatra (JPD - program)

Az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) és az Európai Bizottság (EB) lehetőséget biztosítanak fiatal szakemberek számára, hogy az Európai Unió 140 delegációján, 12+12 hónapos időtartamban, gyakornokként dolgozzanak.

A programban tagállamonként 1 fő az EKSZ finanszírozásával, 1 fő pedig az EB finanszírozásával vehet részt. A magyar jelentkezők előválogatását az EKSZ vonatkozó szabályozásának megfelelően a Külgazdasági és Külügyminisztérium végzi.

A pályázat részletes feltételei az EKSZ honlapján ismerhetők meg, ahonnan letölthető a szabványos jelentkezési lap.

A magyar pályázók jelentkezésüket a RuJGM7WjMxjm4SlBEcGFseWF6YXRAbWZhLmdvdi5odQ== emailcímre küldhetik 2019. január 31-ig.

 

  Az Európai Bizottság az egyetemet végzett fiatalok számára, az ismeretek bővítésére egyedülálló gyakornoki lehetőséget biztosít. A jelentkezés részletes feltételei a Traineeships Office honlapján tekinthetők meg, ahol a megjelölt határidők között lehetésőg van az on-line bejelentkezésre is.

  Az Európai Unió Tanácsa három kategórában foglalkoztat gyakornokokat:
- fizetett gyakornokok programja
- kötelező gyakornoki idejüket töltő diákok
- tagállami tisztviselők gyakornoki programja
A részletes feltételek a Tanács portálján ismerhetők meg.

  Az Európai Parlament nyújtja a gyakornoki lehetőségek legváltozatosabb kínálatát. A Schuman ösztöndíj mellett lehetőség van részt venni nem fizetett gyakornoki programokban, és a fogyatékkal élők számára, valamint a fordítóknak és a konferenciatolmácsoknak külön programok állnak rendelkezésre (EP).

További gyakornoki programok:

                     

          

Menü

Főoldal

Navigáció