Gyakornoki programok

Pályázati felhívás az Európai Unió Delegációin szakmai gyakorlatra (JPD - program)

Az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) és az Európai Bizottság (EB) lehetőséget biztosítanak fiatal szakemberek számára, hogy az Európai Unió 140 delegációján, 9+9 hónapos időtartamban, gyakornokként dolgozzanak.

A programban tagállamonként 1 fő az EKSZ finanszírozásával, 1 fő pedig az EB finanszírozásával vehet részt. A magyar jelentkezők előválogatását az EKSZ vonatkozó szabályozásának megfelelően a Külgazdasági és Külügyminisztérium végzi.

A pályázat részletes feltételei az EKSZ honlapján ismerhetők meg.

A magyar jelentkezők a pályázataikat a TCsClQKQOqnMGm2TMSlBEcGFseWF6YXRAbWZhLmdvdi5odQ== e-mail címre küldhetik el a program jelentkezési lapjának csatolásával.

A pályázatok beadási határideje: 2017. január 31.  

A határidőt követően érkezett pályázatokat nem tudjuk figyelembe venni.

A formailag és tartalmilag is megfelelő pályázatok közül, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Személyügyi és Képzési Főosztálya a szakmai főosztályokkal együttműködve a legjobb pályázókat személyesen is meghallgatja. A rendelkezésre álló 1-1 gyakornoki helyre a minisztérium 2-4 főt jelöl az EKSZ-nek, és 2-4 főt az EB-nek. A minisztérium által megküldött listából a nyertes pályázót az EKSZ, illetve az EB fogja kiválasztani.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosításért dr. Hódi-Germán Szilvia referenshez (sVpgbEshELmCc5z2mNJSlBEcGFseWF6YXRAbWZhLmdvdi5odQ==) fordulhatnak.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

  Az Európai Bizottság az egyetemet végzett fiatalok számára, az ismeretek bővítésére egyedülálló gyakornoki lehetőséget biztosít. A jelentkezés részletes feltételei a Traineeships Office honlapján tekinthetők meg, ahol a megjelölt határidők között lehetésőg van az on-line bejelentkezésre is.

  Az Európai Unió Tanácsa három kategórában foglalkoztat gyakornokokat:
- fizetett gyakornokok programja
- kötelező gyakornoki idejüket töltő diákok
- tagállami tisztviselők gyakornoki programja
A részletes feltételek a Tanács portálján ismerhetők meg.

  Az Európai Parlament nyújtja a gyakornoki lehetőségek legváltozatosabb kínálatát. A Schuman ösztöndíj mellett lehetőség van részt venni nem fizetett gyakornoki programokban, és a fogyatékkal élők számára, valamint a fordítóknak és a konferenciatolmácsoknak külön programok állnak rendelkezésre (EP).

Az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja gyakornoki helyeket kínál azon tagállamokbeli egyetemi hallgatóknak és a csatlakozni kívánó országok azon állampolgárainak, akik szeretnék megismerni a Központ tevékenységi területeit, valamint személyes tapasztalatot és kapcsolatokat szeretnének szerezni egy multikulturális, többnyelvű környezetben.

További gyakornoki programok:

                       

          

Menü

Főoldal

Navigáció